Akademiker i samhällsbärande professioner

2021-01-22

Delta i EU-kommissionens uttagning av svenska översättare!

Är du duktig på svenska och engelska, intresserad av omvärlden och sugen på att jobba i Europas hjärta? Då ska du anmäla dig till EU-kommissionens uttagningsprov för svenskspråkiga översättare!

Vi letar efter nya kolleger som är duktiga på olika specialområden! Hos oss får du jobba med en rad olika texter och arbetsuppgifter och du kommer att ha stor nytta av dina kunskaper i ditt specialområde i det dagliga arbetet. Ingen utbildning eller erfarenhet inom översättning krävs, däremot måste du ha en kandidatexamen i något ämne och vara vass på att skriva svenska och förstå stundvis komplex engelska. Vi har många tekniska hjälpmedel till vårt förfogande och många trevliga, erfarna och hjälpsamma kolleger.

Översättaryrket är mångsidigt och på EU-kommissionen lever du alltid mitt i ”senaste nytt” – och det i en mångkulturell och mångspråkig miljö, där du kommer att lära känna många intressanta människor och bredda ditt yrkeskunnande på olika sätt. Dessutom får du bo i pulserande Bryssel eller underbara Luxemburg, för det är där jobben finns. Garanterat en erfarenhet för livet och en arbetslivserfarenhet som smäller högt på vilket CV som helst!

Läs mer om hur du anmäler dig till översättaruttagningen, hur de tre olika delproven går till och vilka anställningsvillkor som gäller på Epsos webbplats.

Sista ansökningsdag är den 9 februari kl. 12 svensk tid.

Genom denna uttagning upprättas en kandidatlista från vilken EU-kommissionens svenska översättningsavdelning kommer att anställa nya översättare när det blir tjänster lediga hos oss de närmaste åren. Du kommer att rekryteras som tillfälligt anställd med kontrakt på fyra år, med möjlighet till förlängning i högst två år. Arbetsorten är Bryssel eller Luxemburg och lönegraden är AD5, vilket motsvarar en lön på cirka 50.000 kronor netto per månad.

I Facebookgruppen Svensk EU-översättning publicerar vi regelbundet information om provet och om arbetet på kommissionens svenska översättningsavdelning, så följ oss gärna. Där kommer vi även att ordna en livepresentation om uttagningen och jobbet hos oss tisdagen den 26 januari kl. 12.30.

Senaste nyheter

23 december 2021, 09:00

AkademikerAlliansen ansluter till AB 20

Medlemmar i AkademikerAlliansens förbund har under 2021 inte omfattats av det senaste...

22 december 2021, 08:20

Julhälsning 2021

En julhälsning från SRATs ordförande Magnus Nordström.

21 december 2021, 08:43

Avtal klart: Höjd pension, ökad kompetens och förbättrad arbetsmiljö

Tecknad bild på en massa människor Tecknad bild på en massa människor

AkademikerAlliansen har tillsammans med de övriga fackliga organisationerna och arbetsgivarparter...