Akademiker i samhällsbärande professioner

2017-12-20

Ny satsning på ledarutveckling för medlemmar

Från och med den 1 januari 2018 inleds en ny satsning på ledarskapsutveckling för medlemmar i SRAT. Det handlar både om en satsning på förtroendevalda via en ny utbildning men även ett nytt samarbete med en utbildningsleverantör med rabatterade utbildningar för SRATs övriga medlemmar.

Förtroendevalda med uppdrag som ordförande eller liknande nivå utövar ett ledarskap över en styrelsegrupp eller förening men där inte alltid dennes arbetsgivare erbjuder den typen av kompetensutveckling. Därför vill SRAT erbjuda en bra utbildning till dessa ledare.

UGL (Utveckling av grupp och ledare) är en av marknadens mest populära och etablerade ledarskapsutbildningar och vänder sig till den som vill förstå såväl ledarskap och medarbetarskap i grupper. Konceptet ägs av Försvarshögskolan och kurshandledarna måste vara certifierade därifrån för att få använda sig av material och varumärke. SRAT har en certifierad handledare och i samarbete med Naturvetarna som även de har certifierade handledare kommer utbildningar att erbjudas. Information på srat.se kommer att läggas ut när erbjudandet är klart.

För dig som är medlem och arbetar med ledarskap i din profession erbjuds en ny medlemsförmån vilket är 15 procents rabatt på hela utbudet av utbildningar (utbildningskostnaden, inte kost och logi) hos Gällöfsta Perlan ledarskap. De erbjuder bland annat kurser i Utvecklande ledarskap, UGL, Hållbar förändringsledning, Leda på distans, Ledarskap utan chefskap och mycket mer.

För att nyttja rabatten, ange SRAT 2018 i samband med bokning.

Senaste nyheter

21 december 2017, 10:34

Nu förbättrar vi de kommunala tjänstepensionsavtalen!

AkademikerAlliansen, OFRs kommunala förbundsområden och Kommunal har kommit överens med Sveriges...

21 december 2017, 09:06

Ny medlemsförmån: Karriärcoaching för Chefer & Egenföretagare

Vill du ha tips och stöd för att stärka dig i din roll som chef eller egenföretagare?

20 december 2017, 15:57

Ny satsning på ledarutveckling för medlemmar

Från och med den 1 januari 2018 inleds en ny satsning på ledarskapsutveckling för medlemmar i SRA...