2017-11-14

Gör tandvården rätt saker i preventionsarbetet?

Prevention för bättre oral hälsa - är det något som tandvården verkligen prioriterar? Det är titeln på Sveriges Tandhygienistförenings egen programpunkt under Odontologiska Riksstämman på Stockholmsmässan i Älvsjö den 15-17 november.

- Vi kommer att belysa tre kärnområden - parodontal infektionskontroll, populationsinriktad kariesprevention och attityder till munhälsan. Utifrån föredragningarna diskuterar vi i en paneldebatt om vi verkligen prioriterar för en bättre munhälsa och vad som kan göras för att stärka preventionsarbetet. Ska fokus ligga på alla, det vill säga även de friska, eller ska preventionsinsatserna inriktas på individer med hög risk att utveckla sjukdom och de redan sjuka?, säger Yvonne Nyblom, ordförande i STHF. 

Medverkar gör Anette West, Birgitta Jönsson, Eva-Karin Bergström, Lars Sjödin och Ulrika Lindmark. Moderator är Yvonne Nyblom.

Programmet äger rum torsdagen den 16 november kl. 10.15 - 11.45 i sal A3 och vänder sig till hela tandvårdsteamet inklusive tandhygienist- och tandläkarstuderande. Läs mer här

STHF har också en egen monter på  Swedental. Välkommen att besöka oss i monter A09:11.

Senaste nyheter

Kom och mingla i studentloungen på Swedental

2017-11-14 17:46

Studerar du till tandtekniker, tandsköterska, tandläkare eller tandhygienist? Kom i så fall förbi...

Gör tandvården rätt saker i preventionsarbetet?

2017-11-14 17:39

Prevention för bättre oral hälsa - är det något som tandvården verkligen prioriterar? Det är tite...

Sök stipendiet till Sture Nymans minne

2017-11-08 12:00

Sveriges Tandhygienistförening ger ut stipendium 2018 till professor Sture Nymans minne. Välkomme...